nieuws

Restyling beproefde JCB-modellen

bouwbreed

JCB, marktleider op het gebied van de graaflaad-combinaties, heeft twee inmiddels beproefde machines gerestyled. Het betreft hier de JCB 2CX MKII graaf-laadcombinatie en de minigraafmachine JCB 801.4.

De nieuwe JCB 2CX MKII vervangt zijn voorganger van het type 2CX. Deze kleinste uit de JCB-serie graaf-laadcombinaties is speciaal ontwikkeld om intensief en zwaar graafwerk te verrichten op plaatsen waar de ruimte beperkt is, zoals bijvoorbeeld bij renovatiepoen in de bebouwde omgeving en bij kabelwerken in drukke verkeerssituaties. Het meest in het oog springende bij de MKII is de geheel nieuwe laadschopgeometrie die resulteert in een sterke verbetering van de opbreekkracht, de hefhoogte en loshoek van de laadbak. Niet zichtbaar, maar duidelijk hoorbaar, is de vervanging van de drie-cilindermotor door een Perkins vier-cilinder dieselmotor. Niet alleen geeft deze motor minder geluid en minder uitlaatgasemissie maar bovendien meer vermogen. Deze vermogenstoename komt de prestaties van het hydraulische systeem ten goede en maakt bovendien een verhoging van de rijsnelheid mogelijk met 10 km/uur. De nog geen een meter brede en 1,4 ton wegende minigraafmachine JCB 801 heeft een opvolger gekregen in de JCB 801.4. De restyling van deze machine maakt deze machine tot een moderne minigraafmachine. Niet alleen is deze machine nu voorzien van een geheel nieuwe, moderne, cabine maar ook de joystickbediening met afstelmogelijkheden, de gedeelde voorruit en het dakvenster bieden de machinist maximaal bedieningsgemak en comfort.

Daarnaast maakt de verbeterde geluidsisolatie de machine nog zwijgzamer dan zijn voorganger. Naast deze comfortverbeteringen levert de machine ook beter technisch prestaties zoals een vergroting van de giekzwenkhoek.

Reageer op dit artikel