nieuws

Philips neemt deel in consortium voor ringweg Stockholm

bouwbreed Premium

Philips neemt deel in een groepering van bedrijven die complete pakketten voor tunnels op de Zweedse markt aanbiedt, om te beginnen voor de ringweg rond Stockholm. Onder de naam Tunnel Systems hebben Philips Norden, Asea Brown Boveri en Peek Traffic een consortium opgericht.

Dit najaar begint het werk aan de ringweg van Stockholm, die de Zweedse hoofdstad aan het eind van de eeuw van haar verkeerschaos moet verlossen.

Met dit po is ongeveer 15 miljard kronen (f. 3,75 miljard) gemoeid.

Het consortium biedt voor de daarin voorkomende tunnels alles omvattende plannen aan, van het ontwerp tot en met de levering van elektrische installaties, luchtverversing, verlichting, beveiliging, informatie- en communicatiesystemen.

Reageer op dit artikel