nieuws

Nooteboom ZL20 laadt dwars geplaatst

bouwbreed Premium

Nooteboom Trailers BV uit Wijchen heeft een oud ontwerp weer uit de kast gehaald. De tekeningen van een uit 1984 daterend zijladersysteem zijn na enige aanpassing uitgewerkt tot een concreet hefsysteem waarmee 20 ft. containers en verplaatsbare units van opzij ke worden verladen. De zijlader is een op een bedrijfswagenchassis over 90 graden gedraaid portaalarmsysteem waarbij de hefarmen aan de voor- en achterzijde van de laadvloer zijn gemonteerd.

Een dergelijk systeem kwamen we medio vorig jaar al tegen bij het Kraan- en Transportbedrijf Saan BV uit Diemen dat in eigen beheer een vergelijkbare laadconstructie ontwikkelde.

Als pluspunten van deze ZL20 zijlader noemt Nooteboom het grote hefvermogen, het stabiele hijsgedrag, eenvoudige bediening en universele toepasbaarheid. Naar verluidt zal Nooteboom het eerste exemplaar van deze zijlader in september afleveren aan E.C.R.

Gordijn Containers te Rotterdam.

Reageer op dit artikel