nieuws

Limburg wil AVI in Maasbracht

bouwbreed

De nieuwe Limburgse afvalverbrandingsinstallatie (AVI) moet bij de huidige Clauscentrale in Maasbracht worden gebouwd. Dit heeft het college van gedeputeerde staten besloten. Volgens GS voldoet de locatie Maasbracht het best voor een dergelijke installatie. Gedeputeerde staten baseren hun keuze op onder andere een milieu-effect-rapportage.

In maart 1990 besloot de provincie ook in Limburg afval te gaan verbranden. Sindsdien is een groot aantal locaties in het Limburgse en Oost-Brabant bekeken op mogelijkheden voor de vestiging van een AVI.

Uiteindelijk bleven drie potentiele locaties over te weten Roermond, Buggenum en Maasbracht. Omdat het totale verwerkingsconcept een oppervlakte van 18 tot 22 hectare zal gaan bestaan, viel de locatie Roermond snel af. De resterende twee locaties zijn vervolgens op diverse onderdelen getoetst. Uiteindelijk viel ook Buggenum af omdat op het gebied van ruimtelijke en logistieke aspecten Maasbracht beter scoorde.

Reageer op dit artikel