nieuws

Lezing over deelname huurders aan woningontwerp

bouwbreed Premium

Op 1 juni houdt ir. F. van der Werf een lezing in het centrum van de Vereniging Integrale Bio-logische Architectuur (VIBA) te ‘s-Hertogenbosch. Onderwerp van de lezing is het deelnemen van bewoners van sociale huurwoningen aan het vormgeven aan hun woonsituatie. Volgens Van der Werf hoeft dit geen extra kosten met zich mee te brengen. Het resultaat is een omgeving, die de bewoner minder frustreert en niet remmend werkt op de persoonlijke ontwikkeling.

Van der Werf vertelt over zijn vijftienjarige ervaring met de participatie van huurders. Bij het ontwerpen van woningen maakt hij onderscheid tussen de drager en de inbouw. Hij behandelt het ontwerpen van een drager, het organiseren van bewonersdeelname, de vrijheid van plattegronden, het samen laten gaan van wonen en werken, het ontwerpen van grote en kleine woningen, het kiezen van inbouwelementen, de laatste ontwikkelingen in de markt en op het gebied van renovatie en de toekomstmogelijkheden.

De lezing vindt plaats om 8 uur ’s avonds in gebouw B, Veemarktkade 8 te ‘s-Hertogenbosch. Informatie is verkrijgbaar bij de VIBA, tel.

073-216943.

Reageer op dit artikel