nieuws

Internationale onderscheidingen voor vakboeken

bouwbreed Premium

Het grote overzichtsboek over Gerrit Rietveld, uitgegeven ter gelegenheid van overzichtstentoonstelling in Utrecht, heeft twee onderscheidingen ontvangen. De Amerikaanse architectenorganisatie AIA verleende een Book Award 1993 voor ‘Gerrit Rietveld 18881964, Het verzamelde werk/the Complete Works’. De Engelse editie verscheen -evenals de Franse- op 30 juni ter gelegenheid van de overgenomen tentoonstelling in de dependance van het Guggenheimmuseum in Manhattan.

Daarnaast valt het boek onder de vijftig best verzorgde boeken uit 1992 in ons land.

De catalogus werd in opdracht van het Centraal Museum uitgegeven, waarbij de gebonden editie door uitgeverij Architectura & Natura wordt verspreid. Marijke Kuper en Ida van Zijl verzorgden de tekst, terwijl Walter Nikkels de opmaak voor zijn rekening nam.

Onder de vijftig beste boeken vielen ook twee architectuurboeken van Uitgeverij 010:het overzichtsboek Willem Kromhout Czn en Dick van Rulers box met drie boeken over Piranesi. Uitgeverij 010 haalde gelijktijdig in Leipzig een bronzen medaille voor het boek over Friso Kramer. Het zijn voorbeelden van de waardering voor recente uitgaven van architectuur- en aanverwante boeken in ons land.

Reageer op dit artikel