nieuws

‘Gooiland’ verkocht

bouwbreed Premium

De gemeente Hilversum heeft het schouwburgcomplex Gooiland voor f. 3,5 miljoen verkocht aan een investeerder uit Bussum. De verkoop is onderdeel van een bezuinigingsoperatie die de gemeente in 1991 heeft ingezet.

Volgens wethouder W. Meulman ligt de verkoopprijs weliswaar lager dan een eerder uitgebracht bod van f. 4,9 miljoen, maar valt de bijbehorende huurprijs van de schouwburgzaal aanzienlijk voordeliger uit voor de gemeente.

De nieuwe eigenaar wil in het complex een hotel, een grand cafe en een zalenruimte vestigen.

De verkoop van Gooiland levert de gemeente Hilversum ook nog een jaarlijkse besparing op van ongeveer f. 200000 aan onder meer onderhoud van het monument.

Gooiland is een monumentaal pand van de architect Duiker uit de jaren dertig.

Reageer op dit artikel