nieuws

Gemeente Zutphen wil rechtbank behouden

bouwbreed Premium

De gemeente Zutphen heeft bij het ministerie van Justitie schriftelijk geprotesteerd tegen een mogelijke verhuizing van de rechtbank naar Apeldoorn. Het presidium van de rechtbank zou half mei de minister een dergelijke verhuizing hebben voorgesteld omdat de nieuwbouwplannen dit college niet bevallen.

Voor de gemeente kwam het verzoek van het presidium van de rechtbank als een donderslag bij heldere hemel.

De gemeente is al anderhalf jaar bezig met het uitwerken van plannen voor een nieuwe rechtbank en een onderkomen voor de jeugdgevangenis en het huis van bewaring. Daarover zijn in februari 1990 afspraken met het rijk gemaakt.

Inmiddels is een ontwerp voor een nieuwe rechtbank al gepresenteerd.

Het presidium zegt dat wanneer de rechtbank volgens dat plan wordt gerealiseerd, die niet doelmatig is en bovendien te klein.

Uitbreiding zou in de toekomst niet tot de mogelijkheden behoren. Verder zou volgens het presidium Apeldoorn centraler liggen, waardoor de werkzaamheden zouden worden vergemakkelijkt. Het personeel van de rechtbank voelt echter niet veel voor verhuizing.

Reageer op dit artikel