nieuws

Gebruik sleufbekisting wint steeds meer terrein

bouwbreed Premium

“De laatste jaren is de zorg voor de veiligheid en gezondheid van de man op de werkplek sterk verbeterd. Dat verklaart ook het groeiend gebruik van sleufbekisting bij de aanleg van ondergrondse leidingen. De toekomst lijkt daarom veelbelovend.”

Winny Hoffmann, directeur Krings International Benelux BV. “sleufbekisting steeds meer geaccepteerd” .

Aldus Winny Hoffmann, directeur van het, deze week jubilerende, importbedrijf Krings International Benelux BV, uit het Brabantse Beek en Donk.

Deze maand precies 12 1/2 jaar geleden ging Winny Hoffmann de uitdaging aan om de gww-aannemer trachten te overtuigen van het belang van het gebruik van sleufbekisting.

En met succes. Het eenmanszaakje aan huis groeide uit tot een onderneming met een kleine twintig man en vrouw aan personeel en een jaaromzet van f. 2,4 miljoen.

Een letterlijk ijzersterk produkt en een team van deskundige medewerkers dat zich inzet voor een goede service, zijn de ingredienten die volgens Winny Hoffmann de basis vormen voor het succes van haar bedrijf.

Sleufbekistingssystemen behoorden lange tijd en zeker in de periode toen Hoffmann met haar bedrijf begon, niet tot de meest populaire voorzieningen in het materieelpark van de gww-aannemer. Alleen wanneer men er echt niet omheen kon, werd een bekisting gehuurd. In de andere gevallen tartte men het noodlot en verkoos men op eigen wijze te proberen het risico van het instorten van sleuven en bouwputten te voorkomen.

Pleidooi

Winny Hoffmann heeft er heel wat energie in gestopt om die mentaliteit te doen veranderen. Zeker de eerste jaren als zelfstandig ondernemer was haar agenda volgeboekt met afspraken voor inleidingen op seminars, werkbezoeken bij aannemers en presentaties bij overkoepelende organisaties. Centraal in haar pleidooi, stond steeds de zorg om de veiligheid van de mensen in de sleuf, de noodzaak van het gebruik van sleufbekisting en vanzelfsprekend ook de kwaliteit van haar produkt.

Fabrikant Krings Verbau, wiens belangen het Brabantse bedrijf in ons land behartigt, heeft er alles aangedaan om het de aannemer zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dank zij een doordachte constructie waarbij wordt gewerkt met relatief kleine en lichte platen zit de bekisting niet alleen snel in de grond, de ‘slimme veerschoen, zorgt er eveneens voor dat ook het verwijderen zonder de gebruikelijke problemen gebeurt. Bovendien ke de Krings systemen elke diepte tot tien meter en elke breedte aan. Met andere woorden:voor elk gat of elke sleuf wordt een oplossing geboden, ook al omdat het zusterbedrijf Hoffmann Bodemtechnieken een scala aan damwandsystemen in huis heeft die ke worden gebruikt voor dieptes van meer dan tien meter.

24 uur Door een strakke organisatie en de grote betrokkenheid van alle medewerkers, staat het bedrijf 24 uur per dag paraat om elke aanvraag voor een bekistingssysteem zo snel mogelijk te beantwoorden. Zelfs de aannemer die begin deze maand met een werk begon aan de Tsjechische grens en binnen tien uur een systeem nodig had, kon precies op tijd aan de slag. Bovendien wordt bij elke levering een deskundig instructeur meegezonden, onder wiens leiding men direct aan het werk kan.

Over de betrokkenheid van haar medewerkers heeft Winny geen klagen. De investering die is gedaan om zelf mensen op te leiden tot deskundige en ervaren medewerkers heeft geresulteerd in de grote teamgeest onder de medewerkers.

Zelfs de secretaresse en boekhouder schuwen er niet voor om -als dat nodig is- de kaplaarzen aan te trekken en hun bureaustoel te verruilen voor een heftruck. “Al onze mensen zijn all-round en op de hoogte van de problematiek van onze klanten. We doen er alles voor om onze klanten zo snel en efficient mogelijk te helpen” , aldus Winny. “Daarom zijn we ook optimistisch over de toekomst. Alles wijst er namelijk op dat het pleidooi voor een betere beveiliging van de mensen op de bouwplaats is aangeslagen. De aannemers zijn meer ontvankelijk voor ons verhaal en we merken bijvoorbeeld dat het werken met sleufbekisting steeds vaker al in het bestek wordt voorgeschreven. Bovendien neemt ook de controle op de -strengere- voorschriften toe. We hebben derhalve de tijdgeest mee. Daarom verwachten we dat het aantal gebruikers van sleufbekisting de komende jaren nog belangrijk zal toenemen waarmee de veiligheid van de mens in de sleuf is gediend.”

Reageer op dit artikel