nieuws

FNV bang voor harde klappen bij Contel

bouwbreed Premium

De FNV Dienstenbond vreest dat bij het Rotterdamse ingenieursbureau Contel, (met vestigingen in het hele land) vele tientallen van de ongeveer 200 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Bovendien heeft het personeel het salaris over mei nog niet ontvangen, zo heeft vakbondsbestuurder H. Westerhof meegedeeld.

De slechte gang van zaken kwam volgens hem onlangs ‘en passant’ ter sprake voor de Rotterdamse kantonrechter.

De bond had daar een procedure aangespannen om de oprichting van een OR bij Contel af te dwingen. “Nadere informatie heeft de directie van het bureau tot nu niet willen geven” , aldus Westerhof. Een gesprek over verzachting van de consequenties voor de getroffen werknemers was volgens hem al helemaal niet mogelijk.

Getracht wordt nu via de bedrijfsvereniging en de fiscus te achterhalen hoe de vlag er bij Contel bijhangt. Met die gegevens worden de werknemers geinformeerd. De bond zal bij de directie van het bureau blijven aandringen op een gesprek.

Reageer op dit artikel