nieuws

Era bouwt voor zes opdrachtgevers in Rotterdam

bouwbreed

Een vertegenwoordigster van de Stichting Sophia Logeerhuis Ouders heeft de eerste paal geslagen voor een groot bouwwerk aan de Rochussenstraat op Dijkzigt.

Era Bouw BV uit Zoetermeer begon hiermee officieel met de bouw van een 115 meter lang en vijf verdiepingen hoog gebouw, waarvan de kosten zijn geraamd op f. 15 miljoen gulden en de bouwtijd op twintig maanden. De dat ..LE:het resultaat is van de samenwerking van zes verschillende opdrachtgevers.

Voor de gemeentepolitie komt er een 180 m grote uitbreiding in van het politiebureau Eendrachtsplein. De dienst Gemeentelijke Gebouwen laat in de kelder een parkeergarage voor 85 autos bouwen. Het logeerhuis van de Stichting Ronald Macdonald voor de Stichting Sophia Logeerhuis Ouders krijgt op 1232 m twaalf tweepersoonskamers.

In opdracht van twee verschillende districten van het GWR worden er resp. 28 premiehuur en vijf vrije sectorkoopwoningen in gebouwd en voor het Gemeentelijke Bureau Bedrijfshuisvesting 2400 m kantoorruimte, 685 m bedrijfsruimte en op de parterre 700 m galerieruimte.

Coördinator van deze ingewikkelde constructie is ir. V. van Schalm, directeur van Program Invest BV uit Hendrik Ido Ambacht.

Reageer op dit artikel