nieuws

AVBB kiest voor koninklijke route

bouwbreed

In de ogen van AVBB-voorzitter ing. H.P. Barth verdient het financieren van de infrastructuur uit het Aardgasbatenfonds en de verkoop van PTT-aandelen geen schoonheidsprijs. ‘Mijn voorkeur is de koninklijke route; dus uitbreiding van het overheidsbudget. Verschuiving van consumptieve naar produktieve uitgaven is dan onontkoombaar.” Deze stelling poneerde de voorman van het AVBB op PvdA-verkenning in het Utrechtse Catharijne College.

Onder leiding van Tweede-Kamerlid voor de PvdA, Castricum, kruiste Barth de degen met onder andere VNO-voorman Rinnooy Kan en EZ-topambtenaar Geelhoed.

‘Private financiering of ppsconstructies scoren noch bij ons evenmin noch in de Tweede kamer hoog. Het politieke risico is te groot en het is duurder dan financiering door de overheid.”

Reageer op dit artikel