nieuws

Archeologische vondsten Luik door bulldozers opgeruimd

bouwbreed

In opdracht van een Luikse aannemer hebben bulldozers op de Place Saint-Lambert in Luik archeologisch waardevolle overblijfselen vernield. De aannemer gaf de opdracht omdat hij op deze plaats een busstation en een parkeergarage bouwt.

De bulldozers sloopten onder meer een 18de eeuwse grafkelder, de doopvont Sint Lambertus, een gothische muur uit de 14de eeuw en een aantal eeuwenoude grafstenen.

De historische overblijfselen waren de laatste jaren opgegraven door archeologen die een en ander wilde tentoonstellen voor het publiek. Dit stuitte echter op bezwaren van de Belgische overheid waarop de archeologen vorig jaar het plein bezetten. Vorige week gaf de aannemer onverwacht opdracht een aantal vondsten te slopen.

Reageer op dit artikel