nieuws

Arch Hill koopt failliet Coroco

bouwbreed

Beleggings- en investeringsmaatschappij Arch Hill Capital uit Den Haag wil van een groep particuliere investeerders de Nederlandse dochter van de failliete Britse poontwikkelaar Mountleigh overnemen.

In deze onderneming, Mountleigh Coroco Holding bv, zit voor ongeveer f. 30 miljoen onroerend goed. Verder bezit Mountleigh Coroco f. 40 a f. 50 miljoen aan fiscaal compensabele verliezen. Daardoor hoeft Arch Hill tot 1999 geen belasting te betalen.

De transactie -een ‘reversed take-over’- wordt tot stand gebracht door middel van een aandelenruil en moet in het derde kwartaal van dit jaar zijn geeffectueerd. Een van de particuliere investeerders die als ‘verkoper’ van Mountleigh Coroco optreedt, is Joel Wyler, belegger en directeur van Granaria Beheer.

Reageer op dit artikel