nieuws

ABN Amro naar Amsterdam-Zuid

bouwbreed Premium

Het nieuwe hoofdkantoor voor ABN Amro wordt ontworpen door Henry N. Cobb van het Amerikaanse architectenbureau Pei Cobb Freed Partners. Daarvoor is het terrein achter het station Amsterdam-Zuid gereserveerd, tegenover het WTC (boven aan de foto).

De bank selecteerde zeven internationale architecten voor het maken van een schetsontwerp, onder wie de Nederlander JanWillem Neutelings, de Londense vestiging van SOM en Henry Cobb die eerder voor ontwikkelaar Juno aan het Haagse Prinses Beatrixplantsoen een kan toorgebouw ontwierp waarvan realisering onzeker is geworden. De nieuwbouw langs A10 en ringspoortrace krijgt een toren van minimaal negentig meter hoogte en daarnaast een laagbouw met onder meer conferentieruimten.

In 1995 hoopt men de bouw te beginnen die dan medio 1997 gereed komt.

De Architecten Cie is belast met afstemming van het ontwerp op de Nederlandse voorschriften. Het ontwerp voor circa 2500 medewerkers voorziet in latere uitbreiding met een tweede wat lagere toren.

Reageer op dit artikel