nieuws

Verto nadert faillissement

bouwbreed

Kabelfabrikant Verto heeft uitstel van betaling aangevraagd voor de houdstermaatschappij. Verto, die al enige jaren met verlies draait, zegt in de problemen te zijn gekomen door de ‘doorlopende reorganisatiekosten en de ‘aanhoudende

slechte marktomstandigheden.

Daardoor is het vermogen om rekeningen te betalen aangetast. Niet voor alle onderdelen is uitstel van betaling aangevraagd. De tot de handelsdivisie behorende vennootschappen blijven buiten de surseance. Bij deze divisie werkten in 1991 355 mensen. De moeilijkheden komen niet onverwacht.

De laatste jaren was Verto herhaaldelijk bezig met reorganisaties. Vooral de staalkabelactiviteiten leden verliezen door de invoer van goedkopere staalkabels. Zelfs de Europese Commissie werd ingeschakeld om een eind te maken aan de sterk toename van de invoer van staalkabels. In februari dit jaar keurden de bonden een reorganisatie goed voor de staalkabeldivisie. Ruim 100 van de 250 werknemers zouden hun baan verliezen, zo was het oorspronkelijke plan.

Reageer op dit artikel