nieuws

Tandheugelbouwlift met 39 verdiepingsstops

bouwbreed

Bouwma Bouwmachines BV uit Beverwijk exposeert zijn uitgebreide leveringsprogramma voornamelijk door middel van een ‘posterpresentatie.

Het belangrijkste ‘levende

model zal zijn de nieuwe tandheugellift Warry Hoist 400.TH.PLC. Op meerdere punten onderscheidt dit produkt zich van zijn soortgenoten.

Voor een optimale stabiliteit is de lift uitgevoerd met een rechthoekig, geheel verzinkt, grondframe van 140 x 258 cm.

Mede doordat het platform niet voorzien is van stempelpoten is het aan alle drie de zijden vrij toegankelijk. Op het frame zijn zijn twee insteekkokers aangebracht waarin op eenvoudige wijze de twee luchtband transportwielen gemonteerd ke worden. Dit betekent dat tijdens het gebruik op de bouwplaats de wielen geen obstakels behoeven te zijn. Ook de trekboom met kogelkoppeling op het frame is demontabel.

Kunststof loopwielen

Het platform is voorzien van tien kogelgelagerde kunststof loopwielen die aan alle zijden op de mastprofielen geleiding geven en daardoor, onafhankelijk van de plaatsing van de last, een goede loop langs de mast garanderen. Het plateau is uitgevoerd in traanplaat met omgezette randen en vormt een geheel met het platform.

De volgens NEN.1080 voorgeschreven hekwerken zijn aan drie zijden van het platform te monteren.

Ook bij deze tandheugellift van Bouwma is de remvang weer een min of meer unieke constructie met reductiekast en centrifugaalrem. Bij een 20% hogere daalsnelheid van de wagen met nominale last treedt deze in werking en komt de wagen rustig afremmend naar beneden. Dit voorkomt dat gevaarlijke reparaties aan motorreductor of vang eventueel boven in de mast dienen te worden uitgevoerd.

De gehele aandrijfunit op het platform bestaat uit een 4 pk remmotorreductor met vlakke tandwielkast in voetuitvoering. Deze is naar achteren gemonteerd waardoor een gunstiger evenwicht van het geheel ontstaat.

Mast

De volblad verzinkte mastverlengstukken zijn uitgevoerd met een overbemeten tandheugel Moduul 5. De verbindingen tussen de maststukken zijn zodanig uitgevoerd dat montage zeer eenvoudig is en deze makkelijk bereikbaar zijn voor de monteur.

De kabelgeleiders en afslagschaatsen zijn traploos te monteren op de achterpijp van de mast, terwijl het topstuk uitgevoerd gevoerd is met rubberen buffers. De bouwlift is uitgevoerd met slechts een schakelkast op het frame waarin alle schakelcomponenten zijn ondergebracht. De bediening vindt plaats door middel van een PLC die een geheel eigen ontwikkeling is.

Verdiepingsstops

Zo kan men maar liefst 39 verdiepingsstops instellen op de schakelkast van het frame door middel van een drukknop.

De gekozen verdieping is digitaal afleesbaar op de bedieningskast. De PLC is zodanig geprogrammeerd dat elke bedieningsfout wordt ondervangen, de wagen weer teruggestuurd kan worden naar het 0niveau en na reset weer gereed voor gebruik is.

De Warry Hoist 400.TH.PLC.

is de nieuwste tandheugellift van Bouwma en wordt door middel van een PLC gestuurd.

Reageer op dit artikel