nieuws

SNS is haast eigenaar BLG

bouwbreed Premium

De SNS Groep voert nog steeds onderhandeling met de eigenaars van Bouwfonds Limburgse Gemeenten (BLG). Tijdens de toelichting op de cijfers over 1992 verklaarde de SNSdirectie in een gevorderd stadium te zijn en dat binnen enkele maanden volledige overeenstemming mag worden verwacht. De partijen voeren sinds de herfst van vorig jaar gesprekken.

Als het inderdaad lukt dan zal SNS zijn hypotheekportefeuille met ruim f. 3,5 miljard vergroten. Eind 1992 was de SNS-portefeuille f. 7,9 miljard groot, dat was een toename van f. 1,2 miljard. Hoofdzakelijk ten behoeve van de hypotheekpoot wil SNS vreemd vermogen aantrekken. In eerste instantie zal binnen twee maanden een f. 250 miljoen grote obligatielening worden uitgegeven, waarna meer leningen in de lijn der verwachtingen liggen.

Reageer op dit artikel