nieuws

Ronde gipswanden voor Circustheater

bouwbreed

Over een maand of twee moet de in september begonnen renovatie van het Circustheater in Scheveningen gereed zijn.

Architect Arn. Meijs heeft bij zijn ontwerp de oorspronkelijke ronde vorm van het theater als uitgangspunt genomen.

Ook in het interieur is vrijwel geen rechte wand te vinden.

De afwerking wordt extra complex, doordat de wanden volkomen vlak en egaal moeten worden opgeleverd. Voor de uitvoering van de binnenwanden -en van de plafonds- is Godde Montagesystemen BV uit Vught verantwoordelijk. Zowel wanden als plafonds zijn samengesteld uit gipskartonplaat, een materiaal dat gemakkelijk is te buigen en volgens Godde daarna volkomen vlak kan worden afgewerkt. De wanden bestaan uit twee maal drie a vier gipsplaten van 6 mm dik met daartussen steenwol. Nadat de platen op de stijlen zijn geschroefd, worden ze afgespachteld en tenslotte met latex gespoten. In totaal wordt er in wanden en plafonds ruim 20000 m2 gipsplaat verwerkt.

Kosten:ruim f. 650000. In juli moeten de bouwkundige werkzaamheden van de renovatie, met een aanneemsom van f. 22 miljoen, klaar zijn.

In september kan dan ‘The Phantom of the Opera in premiere.

Reageer op dit artikel