nieuws

Proces tegen IBA Recycling uitgesteld

bouwbreed

Het proces tegen IBA Recycling BV in Emmen wegens het illegaal storten van verontreinigd zeefzand is uitgesteld tot na de zomer. Aanvankelijk zou de zitting afgelopen woensdag hebben plaatsgevonden, maar de advocaat van de Drentse afvalverwerker vroeg om uitstel. De zitting vindt nu op 8 september plaats.

Zowel het bedrijf als de bedrijfsleider zijn gedagvaard.

Beide worden beschuldigd van het ophogen van bouwterreinen met tientallen tonnen zeefzand, dat afkomstig is van scheidingsinstallaties voor bouw- en sloopafval. De daarin gevonden stoffen vallen onder het besluit Aanwijzing Chemische Afvalstoffen. Overtreding ervan wordt door de officier van justitie als vrij ernstig gekwalificeerd. Het bedrijf, een dochteronderneming van afvalverwerker BFI, moet rekening houden met forse geldboetes.

Het strafrechtelijk onderzoek tegen IBA Recycling BV werd zomer vorig jaar ingesteld, direct na de stortingen in de gemeente Emmen, en afgelopen april afgerond.

Reageer op dit artikel