nieuws

Oud-premier Italie genoemd in corruptie-schandaal

bouwbreed

De justitie in Napels heeft de Italiaanse oud-premier Ciriaco De Mita meegedeeld dat een onderzoek naar hem wordt ingesteld. Justitie gaat na of De Mita betrokken is bij fraudepraktijken in verband met de herstelwerkzaamheden en wederopbouw in het gebied ten zuiden van Napels, dat in 1980 werd getroffen door een aardbeving.

De Mita is niet de eerste die in verband wordt gebracht met corruptie bij de wederopbouw van het aardbevingsgebied.

Zijn broer Michele werd eerder dit jaar gearresteerd op beschuldiging van fraude, valsheid in geschrifte en heling in verband met de herstelwerkzaamheden.

De ramp kostte 3000 mensen het leven en ruim 300000 woningen werden verwoest. De Italiaanse regering en de EG hebben tot op heden $45 miljard (ongeveer f. 80 miljard) uitgetrokken om de schade te herstellen.

Reageer op dit artikel