nieuws

Nuth wil af van garantie voor geldleningen bejaardenhuis

bouwbreed Premium

De gemeenteraad van Nuth wil niet meer garant blijven staan voor de rente en aflossing van geldleningen die de plaatselijke bejaardenhuizen afsluiten voor uitbreiding, verbouwing of groot onderhoud. De raad vindt het financiele risico voor de gemeente bij een eventueel faillissement van een bejaardenhuis te groot.

Met een gemeentegarantie ke de bejaardenhuizen goedkoper geld lenen. Volgens de gemeenteraad is het garanderen van geldleningen aan bejaardenoorden een taak van de provincie. Nuth gaat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om advies vragen.

Het verzoek van het bejaardenhuis ‘Op den Toren’ om een lening van f. 1,6 miljoen te garanderen werd in laatste raadsvergadering schoorvoetend toegestaan. Hierdoor is het bedrag aan leningen en aflossingen waarvoor Nuth garant staat voor dit bejaardenhuis opgelopen tot f. 11 miljoen.

Reageer op dit artikel