nieuws

Nieuwe zwaargewicht schranklader T-203 HD

bouwbreed

Matrax Nederland BV uit Breda zal op de beurs de nieuwe schranklader van Thomas introduceren. Dit in de Verenigde Staten geproduceerde model, de T-203 HD, heeft zijn Europese introductie gehad op de laatst gehouden SED in Engeland.

De T-203 HD is met zijn eigen gewicht van 3243 kg een regelrechte zwaargewicht. Dit komt ook tot uiting in het zware, uit kokerbalken opgebouwde chassis waarop de fabrikant een garantie geeft van vijf jaar. Dit naast de gebruikelijke garantieperiode van twaalf maanden die voor elke Thomas schranklader geldt.

Motor en aandrijving

In de Thomas T-203 HD schranklader ligt een viercilinder dieselmotor van het merk Kubota V2203B die een vermogen afgeeft van 38,8 kW (52 pk) bij 2800 omw./min.

Voor de aandrijving zorgt de zware, onderhoudsvrije, ketting NR100 in oliebad. Dit betekent dat deze schranklader probleemloos kan functioneren in de meest extreme werkomstandigheden. De rijsnelheid van de T-203 HD bedraagt 11,7 km/uur, waarbij de besturing geschiedt door middel van twee handhefbomen.

Het pompdebiet garandeert met zijn 77,5 litr/min en 148,2 bar systeemontlastingsdruk een goed prestatievermogen van de aanbouwapparatuur zoals het opbouwkraantje en de asfaltfrees. De nominale hefcapaciteit bedraagt 930 kg bij een werkhoogte van 3876 mm waarbij het scharnierpunt van de bak zich op 3012 mm hoogte bevindt.

De cabine voldoet in standaarduitvoering aan de ROPS/FOPS normen. Zowel tijdens het in- en uitstappen als tijdens de werkzaamheden of onderhoudbeurten ke de hefarmen in geheven positie geblokkeerd worden hetgeen de veiligheid ten goede komt. De machinistenstoel kan probleemloos worden opgeklapt en vergrendeld waardoor men via de beschermingsplaat toegang tot de hydraulische componenten kan krijgen. De motor is bereikbaar via een wijde achterdeur.

Uiteraard staat een groot gamma aanbouwapparatuur ter beschikking die zowel voor de bouw als de landbouw gebruikt kan worden.

T-173 HL

Naast de nieuwe Thomas T203 HD zal men ook de T-173 HL showen. Een machine die een grote overeenkomst vertoont met de T-203 HD, maar daarnaast opvalt door zijn extra grootte hefhoogte van 4267 mm. Met deze machine kan vrijwel probleemloos in werfvrachtwagens en aanhangwagens gekipt worden.

Reageer op dit artikel