nieuws

‘Na-isolatie ammenooitniet’

bouwbreed

Actiegroep: ‘Na-isolatie ammenooitniet’ uit Naaldwijk protesteerde fel met borden tegen de na-isolatie. Haar leden dreigen namelijk het slachtoffer te worden van ‘gedwongen’

na-isolatiemaatregelen. Daarom greep de groep de gelegenheid aan om voor en in het Kurhaus in Scheveningen, waar een Amerikaans ‘geding’

werd gehouden over de voor- en nadelen van na-isolatie, te protesteren tegen isolatie.

In Naaldwijk moeten, volgens de actiegroep bestaande uit elf mannen en vrouwen van de buurtvereniging Kruisbroek, 300 woningen in totaal worden na-geisoleerd. Hiervan zijn er al honderd gedaan. Volgens een van de actievoerders zijn de klachten van de bewoners niet van de lucht. De bewoners hebben last van vocht in huis, muizen tussen de spouwmuur en schimmel op het behang.

Bovendien worden de bewoners voor het totaalpakket van isolatiemaatregelen alsmede de installatie van een moderne cv-ketel getracteerd op een huurverhoging van f. 100 per maand. Dat vinden de actievoerders wel wat al te gortig. De borden logen er niet om.

‘Niet pikken dat we stikken, hogere huur schimmel op de muur, kieren dicht, jicht en verhuizen voor de muizen’, waren enkele van hun vondsten.

Ook, ‘ik hou alleen van schimmelkaas’, werd door het publiek met een glimlach gewaardeerd.

Reageer op dit artikel