nieuws

Mobiele werkplekverlichting en bodemraketten bij I-R

bouwbreed

Ingersoll-Rand is bij velen bekend als leverancier van materieel voor constructie en mijnbouw terwijl men ook een zeer uitgebreide lijncompressoren heeft.

Op de bouwmaterieelbeurs zal Ingersoll-Rand twee, nogal van zijn leveringsprogramma afwijkende primeurs presenteren, zoals een mobiele lichtmastinstallatie en een complete serie bodemraketten.

Aan de positie van de open sleuf-techniek wordt in Nederland steeds meer geknabbeld door het maken van boringen en persingen terwijl ook de rakettechnieken een opleving doormaken. Inspelend op deze marktvraag brengt IngersollRand nu de serie IRM raketten op de markt.

De serie bestaat uit 12 modellen die in diameter varieren van 45 mm tot 300 mm, in gewichtklassen van 7 tot 747 kg en in druklucht-consumptie van 0,5 tot 5,7m3per minuut.

Lichtmastinstallatie

De nieuwe mobiele lichtmastinstallatie van I-R is opgebouwd op een een-assige aanhangwagen met een eigen gewicht van ongeveer een ton.

Als krachtbron maakt men gebruik van de Kubota D662B, een driecilinder watergekoelde dieselmotor die bij 3000 omw/min een vermogen afgeeft van 9,7 kW (13 pk). Het brandstofverbruik van deze motor bedraagt 2,3 liter per uur. Bij een brandstoftankinhoud van 42 liter betekent dit een onafgebroken inzetperiode van 18 uur.Deze motor drijft een generator aan van het type Markon B105E. Via de generator ke tegelijkertijd vier halogeenlampen worden gevoed met een waarde van 1500 Watt elk. De mast waarop het lichtarmatuur geplaatst wordt bestaat uit vier zwaar verzinkte segmenten die door middel van een handbediende lier op de gewenste hoogte worden gebracht. Deze lier is beveiligd door een automatisch werkende rem. De mastlengte kan varieren van 3,0 tot 11,0 meter en is dermate stabiel dat deze probleemloos windsnelheden tot 100 km/uur kan opvangen.

Indien de lampen niet zijn ontstoken bestaat er de mogelijkheid stroom af te nemen voor het gebruik van kleine elektrische gereedschappen via twee ingebouwde contactdozen.

Voor de nodige stabiliteit zorgen vier uitschuifbare en afzonderlijk af te stellen stempels, naast de normale afstempeling van de draagarm van de aanhanger.

Het geheel heeft een transportlengte van 4,4 meter, een breedte van 1,4 meter en een hoogte van 1,6 meter. Met een laag draagarmgewicht van 50 kg is de installatie op eenvoudige wijze met de hand te manoeuvreren.

Reageer op dit artikel