nieuws

Milieuambtenaar Vianen opgepakt

bouwbreed Premium

Het openbaar ministerie heeft een milieu-ambtenaar van de gemeente Vianen opgepakt op verdenking van het aannemen van steekpenningen. De man wordt vandaag voorgeleid waarna Justitie beslist of er een gerechtelijk vooronderzoek tegen hem wordt begonnen. De arrestatie van de ambtenaar is onderdeel van een grootschalig onderzoek van Justitie naar de handel en wandel van een bodemsaneringsbedrijf in Linschoten, dat wordt verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte. De directeur van dat bedrijf zegt over bewijzen te beschikken dat de ambtenaar in ruil voor geld en bordeelbezoek opdrachten heeft verstrekt. Het bodemsaneringsbedrijf heeft in opdracht van de gemeente Vianen oude opslagtanks uitgegraven. Vervuilde grond werd daarbij weggehaald. In de afgravingen moest nieuwe grond worden gestort. Deze grond bleek echter vervuild, aldus Justitie. Volgens de gemeente Vianen waren de verklaringen voor het storten van de nieuwe grond echter in orde. Bovendien bleek die grond nauwelijks vervuild te zijn. De VVD-fractie in de gemeenteraad van Vianen heeft het college van B&W om opheldering gevraagd over deze kwestie.

De fractie wil onder meer weten of het college inmiddels zelf ook al een intern onderzoek heeft ingesteld naar het aannemen van steekpenningen door de ambtenaar. Voorts vraagt ze zich of het college consequenties verbindt aan deze affaire voor het vervolg van de bodemsanering in Vianen.

Reageer op dit artikel