nieuws

MBO geen last van povere kantorenmarkt

bouwbreed

De Maatschappij voor Bedrijfsobjecten (MBO) heeft ondanks de ingestorte kantorenmarkt een goed jaar gehad. Het nettoresultaat van de vastgoedontwikkelonderneming van de ING Bank steeg met 49 procent tot f. 61,3 miljoen.

Volgens het jaarverslag 1992 van de ING Groep bestaat de ontwikkelportefeuille thans uit 590000m2(1991:410000m2.

Het uitstaand bedrag aan de financiering van vastgoed nam toe van f. 3,7 miljard naar f. 4 miljard. Deze stijging van 7 procent is het zelfde als 1990 op 1991. In die periode nam het uitstaande bedrag met eveneens 7 procent toe.

Op de valreep van 1992 sloot MBO een fors contract met de Rijksgebouwendienst voor de financiering, ontwikkeling en verhuur van veertien gerechtsgebouwen. Op deze manier kon de ontwikkelaar de terugval in kantoren compenseren. Op het gebied van de ontwikkeling van winkelcentra bleef MBO ook in 1992 marktleider.

Reageer op dit artikel