nieuws

Liebherr kranen: meer dan alleen hijsen

bouwbreed

Op het buitenterrein, standnummer 2000, is Liebherr Nederland BV aanwezig met een LTM 1300 kraan, die onlangs geleverd is aan Van der Tol uit de Meern en een LTM 1060/1.

Door het statische karakter van deze materieelbeurs ligt bij Liebherr nu eens niet het zwaartepunt van de presentatie op de hijsfunctie van de Lieb–herr-kranen maar op de minstens zo belangrijke zaken als veiligheid en bedieningscomfort.

Extra aandacht derhalve voor het door Liebherr ontwikkelde Liccon-beveiligingssysteem en de daarin geintegreerde mogelijkheden als stempeldrukbewaking, telescopeersysteem en motorfunctie-informatiesysteem. Daarnaast kan men uitgebreid kennismaken met ruimbemeten cabines die voldoen aan de NEN-normeringen, met ergonomische stoelen en bedieningsinstrumenten.

Kraantechnisch kan men kennismaken met de vereenvoudigde jibmontage bij de LTM 1060/1 of de geheel hydraulisch te monteren beweegbare jib bij de LTM 1160/1; de ballast montage/demontage vanuit de kraancabine en stempelplaten welke aan de cilinders blijven gemonteerd tijdens het transport; het speciale Liebherr systeem voor het monteren van de hijsdraad aan het hijsblok.

Minstens zo belangrijk als de kraantechniek en -uitvoering is de bedrijfszekerheid en de service-verlening door Liebherr.

Een viertal beeldschermprinten zoals deze door het Licconinformatie-, bewakings- en besturingssysteem aan de machinist getoond worden.

Reageer op dit artikel