nieuws

Kondor wil De Groot Vroomshoop kopen

bouwbreed

Het aannemingsbedrijf Kondor Wessels Groep wil de aandelen van De Groot Vroomshoop overnemen. Bij de producent van houten bouwsystemen (koppelunits) en gelamineerde houten spanten werken 250 mensen.

De Groot Vroomshoop verricht ook machinaal timmerwerk.

De omzet is ruim f. 60 miljoen, waarvan 35 procent in Duitsland wordt behaald. Volgens H.J. Hazewinkel van Kondor Wessels is de producent van houten bouwsystemen winstgevend en heeft het een acceptabele rentabiliteit.

“De overname van de aandelen zal gebeuren in contanten en niet in aandelen Kondor Wessels” , aldus Hazewinkel. “We zullen de naam in stand houden en de onderneming plaatsen onder Kondor Wessels Invest.”

De Groot betekent voor het Leidse bouwbedrijf een mooie aanvulling op de activiteiten.

Vooral in Duitsland hoopt Kondor van de nieuwe aanwinst te ke profiteren. De onderneming heeft nooit onder stoelen en banken geschoven dat voor het eind van deze eeuw 50 procent van de omzet uit Duitsland moet komen.

De onderneming, die een gebroken boekjaar kent, realiseerde over de eerste zes maanden van 92/93 bij een omzet van f. 336,4 miljoen een resultaat na belasting van f. 9 miljoen.

Reageer op dit artikel