nieuws

Joventa brengt modulerende servomotor op de markt

bouwbreed

Het Zwitserse bedrijf Joventa, in Nederland vertegenwoordigd door L.S.A. Handelsonderneming BV te Arnhem, heeft naast de open/dicht servomotor voor luchtkleppen nu ook de modulerende versie op de markt gebracht.

Deze motor is geschikt voor voor luchtkleppen tot een oppervlakte van circa 3m2. De nieuwe servomotor onderscheidt zich van conventionele modellen door de integratie van diverse aanvullende functies. De terugkoppelpotentiometers en hulpschakelaars zijn volledig geintegreerd. Hiervoor is dus geen aparte unit meer benodigd.

De servomotor heeft een uni versele adapter die geschikt is voor ronde assen met een maximum diameter van 20mm en vierkante assen van maximaal 16mm. Deze adapter is voorzien van een mechanische draaihoekbegrenzer, die door een veervergrendeling met stappen van 5 gr in de gewenste hoek tussen 0 gr en 90 gr kan worden gezet. Op het instrument is de actuele stand direct af te lezen. De servomotor neemt weinig ruimte in, maar levert een optimaal draaimoment. Ook aan het milieu is gedacht:de motor is volledig recyclebaar en wordt verpakt in milieuvriendelijke materialen. De motor gebruikt in de eindpositie geen energie.

Reageer op dit artikel