nieuws

Hersluitbare verbindingen met ‘klitteband’ te maken

bouwbreed

Viba heeft zijn programma chemische bevestigingsprodukten uitgebreid met twee ‘klitteband’ 3M-produkten voor het maken van hersluitbare verbindingen. Verder heeft het zijn mechanisch programma aangevuld met Avibulb een nieuw ontwikkelde breekstiftnagel.

De 3M produkten betreffen de Scotchmate klittenband en de Dual Lock klikband. Van deze laatste zijn twee uitvoeringen te leveren. De Scotchmate klittenband is gebaseerd op het bekende klittenbandsysteem, waarbij haakjes in lusjes vastgrijpen. Deze is toe te passen voor het vastmaken en desgewenst weer losmaken van luifels, canvaszeilen en dekzeilen van trucks en dergelijke. Verder zijn er ook panelen, borden en dergelijke mee vast te zetten. Het is een flexibel toe te passen tape.

De Dual Lock klikband bestaat uit paddestoelvormige speldeknoppen, die met een hoorbare klik in elkaar grijpen. Deze geeft een vijf maal zo sterke hechting als klittenband. Hij is behalve bij vooernoemde bevestigingen ook te gebruiken bij het bevestigen van interieuronderdelen zoals, plafond- en wandpanelen, inspectieluiken, tijdelijke bevestigingen van tentoonstellingsmaterialen en dergelijke. De op te nemen draag- of bevestigingskracht is afhankelijk van de hoeveelheid ‘klitteband’ bevestigingspunten. Het band is door Viba NV te Zoetermeer te leveren in handige zeshoekige kanteldozen Behalve rollen van vijf meter zijn ook voorgestanste delen door het bedrijf te leveren. Scotchmate klittenband in rondjes van 20 mm doorsnede en Dual Lock in vierkantjes van 25 x 25 mm. De laatste bestaat ook in transparante uitvoering.

Breekstifnagel

De Avibulb stalen breekstiftnagel kenmerkt zich door een grote kraag. Daardoor wordt bij het bevestigen van twee typen plaatmaterialen voorkomen dat het ‘zachtere plaatmateriaal wordt beschadigd. De stiftborging draagt verder essentieel bij tot de trekkracht van het geheel. De Avibulb breekstiftnagel heeft een sterkte die volgens Viba ver boven die van de DIN 7337 ligt. De nagel is in twee diameters, namelijk 4,0 en 4,8 mm, te leveren en is geschikt voor het verbinden van plaatmaterialen van 1 tot en met 9 mm.

Reageer op dit artikel