nieuws

Hellend dak is niet waterdicht

bouwbreed

“Een weinig bekend feit is” , aldus het Zentralverband des Deutschen Dachdeckerhandwerks’, “dat een hellend dak niet waterdicht is, maar regendicht. Het lijkt een onbelangrijk verschil, maar dat is toch niet. De noodzakelijke luchtdoorlatendheid van het dak regelt -als het dak goed is samengesteld door een dakdekkersbedrijf- mede de vochthuishouding van het gebouw.

Door een min of meer slechte uitvoering kan het echter gesteund door veroudering van het dak komen tot een verhoogde vochtdoorlatendheid.

Dat kan een ontoelaatbare vochtophoping in de zolderruimte tot gevolg hebben. In het bijzonder in koude en natte jaargetijden ke regen en sneeuw, die binnendringen, behoorlijke waterschade veroorzaken. Het is derhalve altijd aan te bevelen ook hellende daken regelmatig te laten inspecteren om dit soort schade te voorkomen” , aldus het Zentralverband.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels