nieuws

Groot scala aan Wegenbouwmaterieel bij Pro Road BV

bouwbreed

Pro Road BV uit Bunnik heeft een uitgebreid leveringsprogramma voor de aanleg en het onderhoud van wegen. Dit varieert van de bekende Barber Greene asfaltafwerkingsmachines, via warmte-isolerende produkten voor asfalttransport tot nu zelfs putdeksellichters.

Foto boven:Met de Handylift kan, indien deze wordt gebruikt met schroefstempels, een hefkracht worden bereikt van ca. 1000 kg.

Ondanks dit grote en vooral brede aanbod komt Pro Road BV toch met drie primeurs die op de bouwmaterieelbeurs worden geintroduceerd.

Van de Deense fabrikant TF Trading komt een computergestuurd registratiesysteem voor afwerkmachines waarmee alle kwaliteitsfactoren ke worden gecontroleerd. Tevens ke de gemeten waarden direct worden afgelezen op een LCD schermpje of via een aan te sluiten printer. De APM 1200 Hilites meet en registreert een groot aantal zaken, zoals:gegevens van het aangevoerde materiaal(datum, hoeveelheid en temperatuur); de breedte, lengte en dikte van de aangebrachte asfaltlaag; de gemiddelde snelheid waarmee dit gebeurt of is gebeurd tot de materiaalprijs per aangebrachte vierkante meter materiaal toe. De monitor, waarin tevens een data-transport-card is opgenomen, kan met behulp van verschillende aansluitpluggen worden aangesloten op printers en op toetsenborden van pc’s.

Kleeflaagsproeier

Uit de Zweedse fabriek Savalco komt de nieuwe Mini 500D kleeflaagsproeier. Deze zelfrij dende sproeier wordt aangedreven door een Hatz dieselmotor met een vermogen van 14 kW (19 pk), die de sproeier in staat stelt een rijsnelheid te ontwikkelen van 17 km/uur.

De sproeier is uitgerust met een sproeibalk met een breedte van 1,6 meter en een sproeilans met een 6 meter lange slang. Met behulp van een regelbaar ventiel ke de bitumen verspoten worden tot een maximale druk van 6-7 bar.

Om de bitumen op de gewenste temperatuur te houden is de Mini 500D uitgerust met een thermostatisch beveiligde LPG-brander.

Handylift

De Engelse fabrikant Proteus Equipment Ltd. maakt de door Pro Road geintroduceerde putdeksellift ‘Handylift’. De op wielen staande Handylift is ontwikkeld voor het gemakkelijk liften van alle soorten deksels van inspectieputten. De lift wordt geleverd inclusief schroefstempels opdat ook (zeer) vastzittende deksels moeiteloos opengaan. De lift is gemakkelijk te transporteren in de achterbak van praktisch elke auto doordat het geheel kan worden uiteengenomen waarbij het zwaarste onderdeel slechts 15 kg. weegt.

De spoorbreedte van de wielen is 1020 mm, de maximale haakafstand 775 mm en de hefhoogte is 200 mm. De Handylift werkt met de standaard Lojak-haken. Voor de meest gangbare deksels kan men vol staan met een stel HDH.P-haken, voor deksels met evenwijdige haalkommen, en een stel HDH.R-haken voor deksels met in elkaars verlengde liggende haalkommen.

Reageer op dit artikel