nieuws

Glasverwerker Veromco in Belgische handen

bouwbreed

Koninklijke Veromco, de grootste onderneming voor verwerking en distributie van glas voor de bouwnijverheid in Nederland, komt in Belgische handen. De in Brussel gevestigde Glaceries de Saint-Roch, een dochtermaatschappij van Saint Gobain, heeft Veromco overgenomen.

Daar werken 400 mensen die een jaaromzet van f. 130 miljoen behalen. Volgens een woordvoerster van Veromco zijn bij de overneming geen nadelige gevolgen voor het personeel te verwachten.

Veromco beschikt in Veenendaal over een vorig jaar gebouwde produktievestiging voor de fabricage van isolerende beglazing en tal van soorten beglazing op basis van korte levertijden. Saint-Roch had vorig jaar 5000 mensen in dienst van wie 2400 in de Benelux en 2600 in de Verenigde Staten.

De omzet ligt rond de f. 1,1 miljard. Saint-Roch beschikt over een netwerk van 34 glasbewerkings- en distributievestigingen, verspreid over Nederland.

Reageer op dit artikel