nieuws

Geen rectificatie voor Van der Linden…

bouwbreed

In Cobouw van vrijdag 14 mei stond ten onrechte dat Bouwbedrijf Van der Linden een ‘Limburgse aannemer’ zou zijn. Het bedrijf is evenwel in Sint Michielsgestel gevestigd, een plaats in Noord-Brabant.

Directeur drs. M.W.J. van der Linden belde de redactie niet boos op, nee, hij schreef een briefje met de volgende inhoud: “‘Loflied en dundoek voor mooie toekomst’ was het vriendelijke kopje boven de bespreking van ons jaarverslag. Wij zijn het daar natuurlijk roerend mee eens.

Waar we wat moeite mee hebben is dat u ons de vlag laat uithangen in Limburg, terwijl hij toch al 75 jaar in Brabant wappert. Behoeft dit nu een rectificatie? Dit zou wenselijk zijn wanneer het begrip ‘Limburgse aannemer’ een diskwalificatie zou inhouden en zover is het hopelijk toch niet. En wie weet helpt dit artikel ons dit jaar voor het eerst de Bra bants-Limburgse grens over, want tot op heden is het ons als Zuid-Nederlandse bouwers nog steeds niet gelukt om er ook maar een steen op de andere te zetten.”

En aan de Limburgse relaties schreef Van der Linden: “Wanneer u tot heden nog enige aarzelingen kende om ons als hoognoordelijke Brabantse bouwers te betrekken bij de meer mediterrane Limburgse poen dan ke vanaf heden deze bedenkingen overboord worden gezet. Zoals u uit bijgevoegde overdruk kunt lezen werden wij in Cobouw betiteld als een ‘Limburgse aannemer: en wat in de krant staat is waar, zoals u weet. Gezien de mogelijke impact hebben wij dan ook uitdrukkelijk gevraagd om dit niet te rectificeren. Deze geuzennaam bevalt ons wel. Het is maar dat u het weet…”

Een tien voor public relations, zo menen we.

Reageer op dit artikel