nieuws

Geen fraaie pinksteren

bouwbreed Premium

Na al het fraais besluit mei met wisselvallig pinksterweer.

Na een redelijke zaterdag (droog, perioden met zon en oplopende temperaturen) wordt het weerbeeld tijdens de Pinksterdagen bestierd door een depressie die vanuit het zeegebied noordwest van Spanje uitdiepend naar de Noordzee trekt. Daar komt het systeem maandag aan met een kerndruk van omstreeks 990 hPa. Vooral later op zondag en maandag worden er buien verwacht en op tweede Pinksterdag kan er langs de kust een krachtige tot harde zuidwesten wind komen te staan. Verder koel met maxima rond 17/18 grC maar zondag in het oosten/ noordoosten nog ruim 20 grC.

Tussen woensdagavond en gistermiddag is er op veel plaatsen een plons water gevallen. In het Zeeuws Vlaamse Axel tenminste 50mm. Het onweer viel mee maar bij onze zuiderburen een ware vuurzee in Hamme waar gisternacht 5 woningen na blikseminslag door brand werden verwoest.

Weersverwachting voor het Pinksterweekeinde: Zaterdag: Op de meeste plaatsen droog en perioden met zon. Middagtemperaturen rond 19 grC.

Pnksteren:Overwegend koel en wisselvallig met af en toe zon maar ook buien. Vrij krachtige, langs de kust later een harde zuidwesten wind.

Middagtemperaturen op zondag in het oosten eerst nog 21 grC, elders rond 16 grC.

Vrijdag zon onder:21.42 uur Dinsdag zon op: 05.23

Reageer op dit artikel