nieuws

Fase vijf van bloemenveiling in gebruik

bouwbreed

Nog voor moederdag is een deel van het nieuwbouwpo fase 5 van Bloemenveiling Aalsmeer in gebruik genomen.

Het gaat om 30% van de in totaal 103000m2 te realiseren extra vloeroppervlak, die bijna vier maanden eerder wordt opgeleverd dan gepland. Het resterende deel zal tot oktober aanstaande gefaseerd worden opgeleverd. Fase 5 bevindt zich aan de noordoostzijde van het veilingterrein en omvat ruim 85000m2 bruto vloeroppervlak verdeeld over drie werkvloeren. De extra ruimte is bestemd voor exporteurs en groothandelaren. De verdieping onder het parkeerdak, dat 900 extra autos moet herbergen, krijgt een multifunctionele ruimte geschikt voor onder andere de Internationale Bloemenvaktentoonstelling.

Het Rotterdamse Architectenbureau Visser en Beerman BV tekende voor het ontwerp. Bij de uitvoering zijn naast Voormolen Bouw, Beton Son, Tot +Beers Installatiebedrijf, Vermeer Grond en Wegen BV, Installatiebedrijf P.Th. Vink & Zonen en Aannemingsmaatschappij In ’t Veldt betrokken.

Constructeur is Ingenieursbureau Marcus BV. De totale kosten van de nieuwbouw belopen f. 118 miljoen.

Reageer op dit artikel