nieuws

Economisch werken met waterstraalsnijmachine

bouwbreed Premium

F.Hoffmann BV te Zwijndrecht heeft een nieuwe abrasief-waterstraalsnijmachine op de markt gebracht. De machine, met de naam ByjetII, wordt geproduceerd door Bystronic Laser AG uit Zwitserland en is ontwikkeld voor het economisch bewerken van roestvaststaal, aluminium, koper, glas, composiet materiaal, hardmetaal en steenachtige en keramische materialen.

Naast lasersnijden heeft de abrasief-waterstraalsnijtechniek zich de te tijd een vaste plaats verworven in de metaalbewerkingstechnieken. Het grote voordeel ten opzichte van andere scheidingsmethoden is gelegen in het koudsnijproces. Het materiaal wordt thermisch niet belast, het snijvlak is vrij van oxyden, er treden geen micro-scheuren op en er komt geen rook vrij tijdens het snijden.

Overeenkomstig de filosofie van Bystronic alle hoofdonder delen uit eigen bedrijf toe te passen, is de installatie voorzien van een eigen onderhoudsvriendelijke hogedrukpomp die speciaal voor het abrasiefsnijden is ontwikkeld. De pomp is zodanig ontworpen dat de mogelijkheid bestaat dat gelijktijdig twee snijkoppen met een druk van meer dan 3000 bar worden aangedreven. De machine werkt volgens het principe van stilstaand werkstuk/bewegende snijkop. Daarbij is de brug naar keuze leverbaar met een of twee snijkoppen die in onderlinge afstand verstelbaar zijn.

Gelamineerd materiaal

De hoogte-aftasting alsmede de water- en abrasieftoevoer verlopen afzonderlijk per kop , zodat de twee gelijktijdig uitgesneden delen een absoluut gelijke vorm en snijkwaliteit hebben. Ten behoeve van het snijden van gelamineerde materialen is een automatisch werkende boorspindel voor het voorboren van het insteekgat in de snijkop geintegreerd. De boormachine wordt alleen gebruikt in die gevallen dat het gevaar bestaat dat de waterstraal, die normaal voor het insteken wordt gebruikt, de veelal onderling verschillende harde lagen van elkaar scheidt of doet opzwellen. De bedieningsvriendelijke en economische abrasief-waterstraalsnijmachine is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring. Innovatieve kenmerken zijn een aanmerkelijk verlengde levensduur van de nozzel, vloeistofpeilbewaking van de abrasieftank, snelle verstelling van de waterspiegelhoogte, mogelijkheid van prgrammeren vanaf de besturingskast tijdens het snijden alsmede instelling van parameters en snijplannen op de ingebouwde industrie-pc.

Reageer op dit artikel