nieuws

E:Nemaco Bouwmachines BV te Nijverdal komt naar de beurs met verschillende nieuwtjes.

bouwbreed Premium

E:Nemaco Bouwmachines BV te Nijverdal komt naar de beurs met verschillende nieuwtjes.

Met zijn eigen gewicht van 1270 kg is de Jolly Cat 204 de lichtste schranklader uit het leveringsprogramma van Officine Piccini dat door Nemaco in Nederland wordt geimporteerd.

Een van de meest interessante hierbij is de Modul P rasterbekisting. Dit bekistingssysteem is vervaardigd van glasvezelversterkte kunststof (polyamide met 30% glasvezels) en verzinkte plaatstaalelementen.

Het systeem bestaat uit elementen van (lxbxd) 90 x 60 x 10 cm en wegen per stuk negen kg. Hierdoor zijn deze elementen moeiteloos te monteren door een man. Met behulp van pas- en hoekstukken uit verzinkte plaat zijn vrijwel alle voorkomende betonconstructies te verwezenlijken.

De elementverbinding wordt tot stand gebracht met behulp van een betrouwbare pen-sluit verbinding uit kunststof. Deze wordt door een eenvoudige draaibeweging geborgd. Met slechts twee spanplaatsen is het spanplaats-aandeel zeer gering te noemen. Een spanstaaf van maximaal 15,5 mm doorsnede kan hiervoor worden gebruikt. Hierbij wordt de bovenste spanpositie door middel van een spanstripplaat gerealiseerd. Modul P elementen zijn geschikt voor alle verticale en horizontale toepassingen waarbij dit stootvaste materieel een zeer lange levensduur kent. De elementen zijn bemeten voor een betondruk van 40 kN/m2.

Bestrating

Met de Revo-Ipro hydraulische bestratingsmachine wordt het vlei-vermogen belangrijk uitgebreid. De vleitang van de machine wordt met slechts met een multifunctionele hendel bestuurd. Door de bijzondere constructie van de vleitang valt er geen steen uit het opgenomen verband. Daarnaast is de vleitang zodanig afgesteld dat bij het vleien van de steenlaag op het fijnniveau er van onderuit geen zand in de voegen kan dringen. Elke steenlaag kan haaks en op raster nauwkeurig worden neergelegd. Uit het door Nemaco geimporteerde producten van het Italiaanse bedrijf Officine Piccini zal men van de beton/cementmixers, schrankladers en mini-graafmachines enkele modellen tonen.

Reageer op dit artikel