nieuws

Draag- en verplaatsbaar IR detectiesysteem

bouwbreed

Alarmering Signalering Beveiliging BV te Eindhoven heeft een vernieuwde versie van het draag- en verplaatsbare infrarood detectiesysteem Guardzone geintroduceerd. Deze Guardzone II is voorzien van een nieuwe sensor en herkent of een object ver verwijderd is dan wel dichtbij is. Daardoor wordt de detectienauwkeurigheid vergroot en de kans op vals alarm, bijvoorbeeld door kleine dieren, verkleind.

Nieuw bij dit systeem is verder dat deze is voorzien van eeen uitluister-unit waarop maximaal acht Guardzones via een radioverbinding ke worden aangesloten. Deze informatie wordt, na te zijn gedecodeerd, helder en duidelijk gepresenteerd door middel van een aantal gekleurde LED’s.

Bovendien wordt daarbij een akoestisch waarschuwingssignaal gegeven, dat eerst moet worden bevestigd alvorens het kan worden uitgeschakeld.

De pyro-elektrische sensor met de twee elementen levert een detectiebereik met een hoogte van 1,25 meter, een lengte van 80 meter en een breedte (op 80 meter) van 8 meter. In het ho rizontale vlak heeft de detector een gedeeld beeldveld dat in combinatie met de geavanceerde signaalverwerkingsmethode de kans op alarm verder verkleint.

Detectiezuilen

De detectoren zijn ondergebracht in zuilen van slagvaste kunststof. De zuilen hebben een hoogte van 150 cm en een diameter van 11 cm en zijn voorzien van een voet met een diameter van 60 cm.

De zuilen zijn voorzien van een ingebouwde zender die op de VHF- of op de UHF-band werkt en kan worden aangesloten op bestaande centrales.

De zender verzorgt meldingen van alarm, sabotage en uitgeputte batterij alsmede van in bedrijf zijn.

De zuilen zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en ke worden toegepast bij temperaturen tussen -20 grC en +50 grC.

Het Guardzone II systeem kent vele toepassingen. In de bouw ke er opslagterreinen, garages, parkeerterreinen en bouwplaatsen mee beveiligd worden.

Reageer op dit artikel