nieuws

Den Haag begroet 200000ste woning

bouwbreed

Op dinsdag 18 mei wordt in Den Haag de 200000ste woning opgeleverd. Minister Hedy d’Ancona zal dit officieel opluisteren. Deze 200000ste woning is in het kader van het Woningbouwfestival Dedemsvaartweg gerealiseerd. Het gebouw is ontworpen door K.Kingma/R.P.J. Roorda uit Rotterdam in opdracht van de woningbouwvereniging VZOS.

De ontwerpers wonnen daarmee een prijsvraag voor beginnende Nederlandse architecten. De opdracht was, een ontwerp te maken voor 32 aanpasbare woningen in de sociale huursector. De woningen moesten op een eenvoudige en goedkope manier voor bewoning van lichamelijk gehandicapten geschikt ke worden gemaakt. Op de strook waar het Woningbouwfestival wordt gehouden, moeten in totaal 500 woningen verrijzen.

De verwachting is dat in de loop van 1995 het po wordt afgerond.

Reageer op dit artikel