nieuws

De Vries moet bouwcao algemeen verbindend maken

bouwbreed Premium

Vice-voorzitter Frans Leijnse van de PvdA-Tweede Kamerfractie, zou het zeer onjuist vinden als minister De Vries van Sociale Zaken de op 24 maart afgesloten bouwcao niet algemeen verbindend zou verklaren. Dat heeft hij tegenover het FNV verklaard, die dit in het FNV-magazine zal afdrukken.

Door het niet verbindend verklaren zouden bedrijven, die niet zijn aangesloten bij een central werkgeversorganisatie, zich niet hoeven te houden aan de bouwcao. Leijnse vreest daardoor valse concurrentie met lonen en andere arbeidsvoorwaarden en daarom zou minister De Vries van de Algemeen Verbindend Verklaring mmoeten afblijven. “Als we als overheid zeggen:we bemoeien ons niet met loonvomring, dan moet je dus ook zorgen dat het systeem van vrije onderhandelingen kan werken” , aldus Leijnse.

Reageer op dit artikel