nieuws

CEMT gaat panEuropese corridors vaststellen

bouwbreed Premium

De CEMT, het samenwerkingsverband van 29 Europese ministers van transport, heeft een resolutie aangenomen om in nauwe samenwerking met de EG en EIB voor 1994 een aantal pan-Europese corridors vast te stellen. Tevens zullen kwalitatieve criteria voor deze verbindingen worden vastgesteld en worden er voorstellen opgesteld hoe de grenspassages in Oost-Europa van faciliteiten voorzien ke worden.

Een en ander bleek gisteren in Noordwijk waar de CEMT, onder voorzitterschap van minister Maij-Weggen, een conferentie hield.

Maij benadrukte in de conferentie bij de realisatie van de corridors milieu-vriendelijk transport bevorderd moet worden. Voorts pleitte zij voor het vaststellen van een Europese norm om een bepaald percentage van het Bruto Nationa Produkt verplicht aan infrastructuur uit te geven.

Reageer op dit artikel