nieuws

Car-Go pick-up met neerklapbare zijkant

bouwbreed Premium

De FSO Car-Go pickup die importeur Abimex BV binnenkort in ons land introduceert, is standaard uitgerust met een 1,9 liter PSA/Citroen dieselmotor, dezelfde die we al eerder tegenkwamen als krachtbron voor de nieuwe FSO Prima die kort geleden op de Auto-Rai debuteerde.

Het maximum vermogen van 51 kW wordt bereikt bij 4600 omw/min, terwijl het grootste koppel ligt op 125 Nm bij 2000 omw/min. Dit motorvermogen wordt in deze pick-up vertaalt tot een maximum rijsnelheid van 140 km/uur.

De laadbak meet 200 x 150 cm en de hoogte van de neerklapbare zijkleppen is 35 cm. De voorwielen zijn onafhankelijk opgehangen en uitgerust met schroefveren. De achteras is star en afgeveerd door bladveren.

Om het rermsysteem, dat bestaat uit schijfremmen voor en trommelremmen achter, aan te passen aan de wisselende belading, is een lastafhankelijke regeling op de achterremmen toegepast.

Het motorvermogen wordt naar de achterwielen overgebracht via een 5-versnellingsbak.

De FSO Car-Go wordt momenteel alleen in pick-up uitvoereing gebracht. Overwogen wordt echter de auto ook te gaan leveren met een standaard huif of pvc kap. Tevens wordt gedacht aan een versie met een ongeveer 400 mm langere wielbasis.

Reageer op dit artikel