nieuws

Buienkansen maar niet koud

bouwbreed

Boven de Britse eilanden komt morgen een depressie tot ontwikkeling.

Rond het systeem circuleren, in een zuidwestelijke luchtstroming, onstabiele luchtmassas. Daarin komen enkele regen- en onweersbuien tot ontwikkeling die de komende dagen bij ons hun opwachting maken. Het wordt echter niet koud.

Het kwik handhaaft zich op een niveau van circa 18 grC19 grC en in het oosten en zuidoosten van het land kan het plaatselijk nog wel een graad of 20 worden. De afgelopen tijd is het bijzonder zonnig geweest. Op het KNMI meetpunt De Kooy bij Den Helder werden over de periode 21 april – 10 mei maar liefst 205 uren zon geregistreerd.

Dat is een kleine 90 uur meer dan normaal. Verder veel zomerse dagen. In het noordoosten staat mei nu al op 5 zomerse dagen en in De Bilt zijn de april- en meizomer al goed voor een derde van het normale jaarbudget.

Weersverwachting voor vrijdag: Af en toe zon maar met name in het binnenland kans op een regen- of onweersbui. Tijdens de nacht en vroege ochtend plaatselijk mist. De wind waait uit richtingen tussen west en noord en is meest zwak tot matig. Later weinig wind. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16 grC vlak aan zee tot 19 grC in het oosten van het land.

Donderdag zon onder:21.21 uur Vrijdag zon op: 05.45 uur

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels