nieuws

Architecten Claus en Kaan winnen Archinormprijs

bouwbreed

De Amsterdamse architecten Felix Claus en Cees Kaanb hebben de Archinormprijs 1993 gewonnen. Zij hebben deze prijs, een bedrag van f. 5000, gekregen voor het ontwerp voor de herbestemming van Molenerf ‘De Ster’ aan de Leidse Rijn in Utrecht.

De jury kende de prijs toe omdat in hun ogen Claus en Kaan binnen de eisen van monumentenzorg kans hebben gezien om op een eigentijdse en karaktervolle wijze, met zowel liefde en respect voor het verleden kennis van het moderne, een nieuwe en veelzijdige functie aan het complex toe te kennen. In ‘De Ster’ zijn na de restauratie en vernieuwing een kinderdagverblijf, twee ateliers en een muziekoefenruimte gevestigd. De jaarlijkse Archinormprijs voor stadsverfraaiing is in 1987 ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het project- en interieurinrichter Archinorm ingesteld.

Reageer op dit artikel