nieuws

Arbeidsbemiddeling allochtonen blijft achter bij taakstelling

bouwbreed Premium

De arbeidsbemiddeling van allochtonen blijft achter bij de taakstelling die de Regionale Besturen voor de Arbeidsvoorziening (RBAs) zichzelf voor dit jaar hebben opgelegd.

Slechts zeven van de 26 RBAs haalden in de eerste drie maanden van 1993 hun doel.

Als de huidige trend zich onveranderd voortzet, komen er dit jaar ruim 10000 allochtonen dank zij bemiddeling van het arbeidsbureau aan een baan. Het is echter de bedoeling om 14252 allochtonen via het arbeidsbureau aan werk te helpen.

Volgens een woordvoerster van het Centraal Bestuur Arbeidsvoorziening, de overkoepelende organisatie van RBAs, hebben de problemen met de arbeidsbemiddeling van allochtonen vooral te maken met de economische teruggang. Zo hebben veel arbeidsbureaus de afgelopen maanden hun aandacht gericht op het bemiddelen van de ‘nieuwe werklozen’. Dat is de groep die als gevolg van de recessie net is ontslagen.

Reageer op dit artikel