nieuws

Akzo tekent hoger beroep aan in zaak bodemvervuiling

bouwbreed

Akzo heeft bij het gerechtshof in Arnhem hoger beroep aangetekend tegen de uitspraken van de rechtbank in Almelo dat het concern aansprakelijk is voor bodemvervuiling in Twente met hexa-chloor-cyclohexaan (hch).

Bij vonnis van 12 december 1990 stelde de rechtbank Akzo verantwoordelijk voor de verontreiniging. Op 24 februari 1993 kwam de rechtbank -gezien een uitspraak van de Hoge Raad in april 1992- tot de slotsom dat zijn eerste beslissing niet houdbaar was.

De Hoge Raad had geconcludeerd dat bedrijven niet aansprakelijk ke worden gesteld voor bodembesmetting die voor 1 januari 1975 is veroorzaakt. De hch-vervuilingen in Twente dateren van voor die datum.

In zijn vonnis van 24 februari 1993 mocht de rechtbank om formele redenen zijn visie niet in overeenstemming brengen met de opvatting van de Hoge Raad. Akzo wil dit nu bereiken via het hoger beroep.

Reageer op dit artikel