nieuws

AEG Nederland kampt met winstval

bouwbreed

Doordat de conjunctuur tegen viel en de verkoopprijzen onder aanhoudende druk stonden, heeft het elektrotechniekbedrijf AEG Nederland, onderdeel van het Duitse industrieconcern Daimler-Benz, niet voldaan aan de winstverwachting van f. 1 miljoen netto van vorig jaar.

Het eindresultaat zakte van ruim f. 1 miljoen in 1991 tot f. 96000 over 1992. Dat blijkt uit het donderdag verschenen jaarverslag.

De omzet verminderde vorig jaar met ruim 6 procent van f. 273,1 miljoen tot f. 256,4 miljoen. Oorzaken zijn de verkoop van de sector elektrisch gereedschap aan Atlas Copco, vermindering van toeleveringen aan de machine-industrie en door omzetdaling bij de afdeling audio. Het bedrijfsresultaat zakte van f. 4,4 miljoen tot f. 2,7 miljoen. AEG Nederland verwacht voor het lopende jaar enige stijging van de omzet, maar aanhoudende druk op de resultaten.

Reageer op dit artikel