nieuws

Z-Holland ontkent locatie-problemen

bouwbreed

GS van Zuid-Holland blijven ernaar streven nog medio dit jaar de eerste uitvoeringsconvenanten voor de Haagse en Rotterdamse Vinex-locaties met het rijk af te sluiten. Het provinciebestuur stelt dit in reactie op berichten in de media over problemen rond de beschikbaarheid van bouwlocaties in Zuid-Holland.

De provincie beschikt feitelijk over voldoende locaties, aldus GS. Deze zijn opgenomen in de Vinex, en zullen nu, onder invloed van de Trendbrief, nog eerder moeten worden ontwikkeld dan was voorzien. Dat zal ook de inzet zijn van het provinciebestuur.

Uit gesprekken met rijk en gemeenten over de uitvoeringsconvenanten is wel gebleken dat er nog forse financiele problemen zijn met de ontwikkeling van locaties. “Het zal niet eenvoudig zijn deze problemen op te lossen met geld dat het rijk daarvoor beschikbaar stelt” , concluderen GS.

In de Vinex zijn de locaties rond Pijnacker en de uitbreiding in Zoetermeer-Oost als zogenaamde ‘zoek-locaties’

opgenomen voor de periode tot 2005. Deze worden echter niet gezien als alternatief voor Leizo, Wateringen en Ypenburg/Nootdorp. De provincie wijst erop dat woningbouw in het Groene Hart evenmin als alternatief kan worden gezien.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels